Puheenjohtajan terveiset

a5.9.2023

Hei Jyty Vihdin jäsen.

Kesä on kallistumassa syksyyn. Toivottavasti sait akut ladattu lomasi aikana ja jaksat levänneenä suunnata kohti syksyä. Sillä sinun työsi on tärkeää.

Meillä Jyty Vihdillä on mielenkiintoisa aikoja menossa kun alamme suunnitella tulevia toimintakausiamme. Keskitymme jatkossa enemmän edunvalvontaan ja virkistystoimintaan. Kerro, millaista virkistystoimintaa haluaisit viestillä osoitteeseen jyty.vihti@gmail.com.  Otamme toiveet huomioon tulevien vuosien toimintaa suunnitellessamme.

Katsomme rohkeasti tulevaisuuteen. Jyty Lohja ry on lähestynyt meitä yhdistymisneuvotteluilla ja nämä neuvottelut ovat hyvässä käynnissä. Haluamme uudistua ja pysyä ajan hermolla. Niinpä olemme pohtimassa nimenmuutosta yhdistyksellemme mahdollisesti ensi vuoden alusta.

Minua puheenjohtajana ja liittovaltuutettuna harmittaa, koska Suomen uuden hallituksen toimissa on pitkä lista heikennyksiä työntekijän asemaan, mutta todella olematon lista työnantajan velvollisuuksien lisäyksiä. Nyt Suomen uusi hallitus aikoo viedä läpi uudistuksia, jotka ovat meille tärkeitä: mm. paikallisen sopimisen lisääminen, irtisanomissuojan heikentäminen, lakko-oikeuden rajoittaminen, työttömyysturvaan tulevat muutokset sekä aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaiden lakkauttaminen. Tämä huolestuttaa minua, koska meillä on ollut keskustasolla hyvä ja toimiva kolmikantaneuvottelumenettely ja nyt hallitusohjelmaan on valmiiksi kirjoitettu heikennyksiä. Ammattiliitto Jytyn neuvottelijoilla ei tule olemaan helppoa. Syksyn liittovaltuustossa tulemme keskustelemaan tilanteesta.


Seuraa viestejämme. I love me –messut lähestyvät ja muutakin toimintaa on luvassa.


Mukavaa alkusyksyä!

Yst.  Maija Huhta
puheenjohtaja
puh. 0500 818038
maija.huhta@vihti.fi
Jyty Vihti ry

_____________________

2023

Hei kaikille

Olen Maija Huhta ja olen uusi Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja 1.1.2023 alkaen. Olen töissä Vihdin kunnan elinvoimakeskuksen liikuntapalveluissa sekä toimin pääluottamusmiehenä kunnassa.

Olen ollut Jyty Vihdin jäsenenä vuodesta 2014 ja vuodesta 2018 toiminut eri toimikunnissa ja hallituksen varajäsenenä.  Ammattiliittomme liittovaltuustossa olen ensimmäistä kautta valvomassa meidän kaikkien etuja. Tuo työ on hyvin mielenkiintoista. 
Vapaa-aikaa vietän kulttuuririennoissa, urheiluvalmennuksessa ja vapaaehtoistoiminnassa.

Jyty Vihti ry on aktiivinen paikallisjärjestö, jossa toimiminen on mukavaa ja meidän hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä, joista viimeksi mainituilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaamme, ota minuun yhteyttä.

Järjestämme teille jäsenille kivaa vapaa-ajantoimintaa sekä mahdollistamme koulutuksiin osallistumisia. Muistathan elokuvalippuedut Nummelan Akseliin, Kirkonkylän Kinoon ja Karkkilan Laikaan.

Voit käyttää edullisia lippuja 12 vuodessa. Mökkimme  vuokraus on suosittua ja nyt odottelemme  jäiden vahvistumista, jotta voisimme pitää koko perheen Aila-pilkin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Poikkeapa ammattiliittomme uusilla sivuilla ja käy päivittämässä jässäriin omat tietosi ja työnantajasi – tavoitan sinut ajantaisilla tiedoillasi parhaiten.

Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta uutta vuotta

Sillä sinun työsi on tärkeä!  

Maija Huhta

puheenjohtaja
0500 818038
maija.huhta@vihti.fi 
Jyty Vihti ry

--------------------------------------------------------------------------------------------

Puheenjohtajan haastattelu ja joulutervehdys 15.12.2022 - ote puheenjohtajan haastattelusta 60 -vuosijuhliin. Haastattelijana Antti Luukkanen.


Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja Jussi Keskisen haastattelu 14.11.2022 / Jyty Vihti ry:n 60-vuotisjuhla 
19.11.2022 

• Korona teki haasteita Jyty Vihdin toiminnalle Jussin puheenjohtajakaudella 
o kokouskäytännöt menivät uusiksi 
o läsnäolokokouksissa on helpompi keskustella asioista ja muustakin kuin käsillä olevista 
asioista 
o toisaalta sähköisen kokouskäytännön kehittyminen oli myönteistä 
▪ haasteena olivat puheen johtaminen ja tekniset ongelmat 
▪ kokousten alussa meni enemmän aikaa ennen kuin yhteydet saatiin toimimaan 
▪ ajan myötä sähköinen kokouskäytäntö vakiintui ja helpottui 
▪ ihmiset oppivat käyttämään sähköistä järjestelmää 
• Jyty Vihdin hallituksen toiminta oli vakiintunut, Jussi toi uusia ajatuksia ja toimintatapoja 
o myös yhdistyksen toiminta tuntui vakiintuneen, sitäkin kehitettiin Jussin kaudella 
o penkkiurheileva puheenjohtaja yritti tuoda uusia ajatuksia toimintaan, mutta korona 
aiheutti haasteita tapahtumien järjestämiseen 
o uuden puheenjohtajan oli kuitenkin helppo päästä sisään hallituksen toimintaan ja 
hallituksen kanssa oli mukava työskennellä 
o yhdistystoiminta ei ole mediaseksistä ja vapaa-ajalle on niin paljon muutakin tarjontaa 
▪ ammattiyhdistystoiminta ei ole aina innostavaa 
▪ tämä osaltaan selittää vähäisen toimikuntien jäsenmäärän, kevät- ja 
syyskokoukseen osallistujien määrän sekä yhdistyksen 60-vuotisjuhliin 
osallistujien määrän 
▪ mökkitoimikunnan ja virkistystoimikunnan jäsenten määrä supistui 
työpaikkavaihdosten ja muiden muutosten takia 
▪ virkistystoimikunnassa toimi loppuvaiheessa vain kahden henkilön voimin: 
puheenjohtaja ja yksi jäsen 
▪ kuitenkin saatiin tehtyä onnistuneita tapahtumia, kuten I love me -messut 
• Yhdistys on käynnistellyt yhteistyötä Jyty Lohjan kanssa mm. erilaisten tapahtumien ja muun 
toiminnan muodossa 
o tarkoituksena on syventää yhteistyötä jatkossa 
• Jussin loppukommentti: 
o ”Jätän Jyty Vihdin haikein mielin työpaikan vaihdon ja yhdistyksen vaihdon vuoksi 
vuoden lopussa” 

Jätän siis tehtäväni vuoden lopussa työpaikan vaihdon vuoksi. Toivotan kaikille olitte sitten Jytyläinen tai ette oikein hyvää joulua ja vielä parempaa vuotta 2023.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Joulutervehdys 20.12.2021

Jyty Vihti ry:n 60 –toimintavuosi starttaa 2022. 
Juhlimme sitä syksyllä ja siitä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. 

Muistutuksen sanasena, nyt ei kannata lähteä eräiden liittojen harrastamaan jäsenmaksujen alennusmyyntiin. Nämä maksuthan saat vähennyksenä muutenkin verotuksessa ja voit vaikka vähentää suoraan verokortille arvioidun jäsenmaksumäärän. Tarkemmin eri liittojen etuja tutkimalla, heidän etunsa eivät ole samalla tasolla kuin Jytyllä. Esimerkkinä vakuutusalennukset IFistä ja Kalevan henkivakuutus, josta alennus on jopa yli 70 % liiton jäsenille. 

Ammattiliitto Jytyn kaikki jäsenedut löytyvät sivulta https://www.jytyliitto.fi/fi/jasenyys/jasenedut/Sivut/default.aspx. Yhdistyksemme omat jäsenedut löydät sivulta https://jytyvihti.yhdistysavain.fi/jasenedut/ , sivuille päivitetään joulukuun aikana ensi vuoden jäsenedut. 

Korona koettelee nyt kovasti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Jaksamista kaikille ja niille joille loma koittaa rauhaisia lomapäiviä. 

Toivotan Jyty Vihti ry:n puolesta hyvää joulua ja vielä parempaa ensi vuotta kaikille.


Jussi Keskinen
Jyty Vihti ry:n puheenjohtaja


--------------------------------------------------------------------------------------------


02/ 2021

Hei

Olen  Jussi Keskinen ja toimin koulusihteerinä Nummelan koulussa sekä Nummela skolanissa. Aloitin työskentelyn Vihdin kunnassa 1.8. ja Jyty Vihdin hallituksessa 1.1.2021 ja heti puheenjohtajana. Minulla on melko pitkä Jyty historia 2000 –luvun alusta. Olen toiminut valtuustossa kaksi kautta ja mm Jyty Kirkkonummen hallituksessa 15 vuotta ja luottamusmiehenä. Työpaikkamuutosten, osin ajanpuutteen ja matkustelun takia lopettelin nämä muutama vuosi sitten.,.

Harrastan ruuanlaittoa itselle ja isohkoille ryhmille. Toinen harrastukseni on omatoimi matkailu halvalla, reppu (ei rinkka) selässä toureilua eli paikasta toiseen, ei juuri koskaan paikasta aa paikkaan bee. Matkakumppanina minulla on blogeilija Linda Lunni sekä perheeni. Pari kertaa jo pallo kierretty, viimeksi 2019-2020 ja juuri koronan alta takaisin. Kolmas harrastus on penkkiurheilu ja mm Valioliigaan tulee katsottuna niin netistä kuin paikan päällä. Kaikesta edellämainitusta voi liittoasioiden ohella kysyä vihjeitä eli oli kyse sitten ruuasta, matkustamisesta tai Valioliigasta.

Työskentelen koululla maanantaista – torstaihin ja silloin minut saakin parhaiten kiinni.

Toivotan kaikille uusille ja vanhoille jäsenille iloista alkanutta vuotta. Vaikkakin korona hieman varjostaa, niin nautitaan nyt ainakin kunnon talvesta.

Jussi Keskinen