Pääluottamusmiehen palsta, LUVN

2020

Syysterveisiä Yt-ryhmästä  Karviaisen talouden tasapainottaminen on käynnistynyt todenteolla. Alunperin taloutta tuli tasapainottaa kahden miljoonan edestä.  Ostopalvelut on nyt jäissä;  Johtaja Turunen uskoo vakaasti Karviaisen omaan työhön. Niinpä ollen siirrymme ostopalveluista pikkuhiljaa tuottamaan palvelut omana työnä. Tämäkin maksaa alussa huikeita summia, mutta tulee jatkossa halvemmaksi kuin ulkoa ostaminen. Yt-neuvottelut käynnissä, mutta onneksemme  tällä kertaa se koskettaa vain ylempää porrasta. 


Muutoksia on kuitenkin luvassa. Ensinnäkin siirrymme uuteen palkanmaksujärjestelmään.  Toivon mukaan ainoa muutos meille työläisille tulee olemaan se, että palkanmaksupäivä tulee vaihtumaan 16.sta 15.teen. Taas hieman uuden opettelua ohjelman osalta, mutta sehän vain pitää aivot virkeinä. 


Työterveyspalvelut on kilpailutettu. Karviainen maksaa jatkossa keskiverron summan meidän hoidosta verraten naapurikuntiin. Joitain heikennyksiä on luvassa; työterveys ei enää hoida pitkäaikaissairauksia, esim. astmaa, diabeteskäyntejä ja muita käyntejä esim. ajokortti tarkastuksia jne. Mutta jotain hyvääkin luvassa; oman esimiehen luvalla voi olla pois 7 päivää ilman todistusta.  Ensin 3 päivää ja sen jälkeen 2 + 2 päivää. Tässä välissä neuvotellaan esimiehen kanssa ja katsotaan tilannetta. Toinen hyvä uudistus on, että jatkossa fysioterapeutti ottaa vastaan ilman lääkärin lähetettä. Tällöin saadaan apua nopeasti kun tarve vaatii.  Pitkäaikaissairaille tullaan jatkossa ehdottamaan myös korvaavaa työtä, mistä neuvotellaan kulloinkin työntekijän kanssa. Tähän ei ole pakko suostua. 


Uusia paikallisia sopimuksia on vireillä: pitkät työvuorot on kokeilussa osastoilla ja kotihoidossa. Tuloksia saadaan kolmen kuukauden kokeilun jälkeen. Uusin sopimus on tekeillä työaikapankista, johon voi kerätä ylitöitä ja käyttää tarvittaessa.  Sopimuksessa kertymä on enintään +40 tuntia ja saldon tulee olla nollassa huhtikuun loppuun. Tämä sopimus on siis tulossa, ei vielä vahvistettu. 


Organisaatiomuutos tuo tullessaan myös muutoksia mahdollisesti sihteerien ja tukipalveluiden osalta. Onko mielestänne parempi olla lähiesimiehen alaisuudessa vai päälliköiden alaisuudessa? Jos teillä on mielipiteitä kertokaa minulle, nyt on mahdollisuus vaikuttaa. Tätäkin on jo pohdittu Yt-ryhmässä. 


Ja muistetaan kaikki syyskuussa äänestää Jyty Vihdin omaa vaaliehdokasta liittovaltuustoon; Maija Huhta. Hän toimii tällä hetkellä Vihdin kunnan pääluottamusmiehenä. Vaalit on 25.9- 8.10.20.  Tulen mielelläni työpaikkakäynnille ja autan kaikessa mihin kapasiteetti riittää     


Sinun pääluottamusmiehesi

Katja Suomalainen p. 044 7674607 Katja.suomalainen@karviainen.fi 

________________________________________________________________

2019

Hei kaikille !

Olen Katja Suomalainen ja olen sinun uusi luottamusmiehesi 1.9. 2019 alkaen. Olen töissä Ptky Karviaisessa, lastensuojelun avohuollon Karkkilan tiimissä. Tiimissä toimin perhetyöntekijänä.

Jyty Vihdissä olen toiminut usean vuoden ajan. Tulin jäseneksi ensimmäisen kerran 2011, ja toisen kerran 2017. Välillä olin yksityisen sopimuksen puitteissa. Olen toiminut Jyty Vihdissä hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

Jyty Vihti on aktiivinen paikallisjärjestö , jossa toimiminen on helppoa ja mukavaa. Toivonkin, että olet päässyt mukaan johonkin liiton koulutukseen tai paikallisyhdistyksen järjestämään toimintaan.

Minulle luottamusmies tehtävät ovat uusia, mutta vanhat konkarit ovat lupautuneet tutoriksi. Myös Jytyn järjestämä kurssitus on kalentoroitu, joten tietotaito kasvaa syksyn kuluessa. Toivon, että otat rohkeasti yhteyttä mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Jos en tiedä niin otan selvää.

Luottamusmiesaikani on perjantaisin 8.00-11.00, jolloin voin sopia tapaamisia tai voit olla minuun puhelimitse yhteydessä puh. 044 735 1017 tai 09 42 58 2444 Muuten minut saa kiinni sähköpostitse; katja.suomalainen@karviainen.fi


Syysterveisin

Katja Suomalainen