Pääluottamusmiehen palsta, Vihdin kunta

Pääluottamusmiehen terveiset 1/2022

Hyvää alkanutta vuotta Teille kaikille Jytyläisille!                

Hyvinvointialueen aluevaalit lähestyvät, ennakkoäänestys on käynnissä. Tulevat valtuutetut tulevat tekemään päätöksiä, mitkä vaikuttavat meidän kaikkien hyvinvointiin. Muistathan käydä äänestämässä 23.1.!

Tällä hetkellä elämme taas kiristyneiden koronarajoitusten mukaan.  Olo voi olla tilanteen vuoksi levoton, stressaantunut ja mieli täynnä epäluuloa. Tässä tilanteessa voisi auttaa se, että pohtisimme miten itse voimme tässä rajoitusten viidakossa paremmin. Auttaisiko meitä asian murehtiminen, vai kävisinkö ulkona pienellä happihyppelyllä, sillä luonnossa liikkuminen rauhoittaa. Keskitynkö siihen mitä kaikkea en nyt juuri voi tehdä vai vaihtaisinko ajatustani siihen, mitä kaikkea nyt voinkaan tehdä. Esimerkiksi internet on tulvillaan kaikkea kivaa vinkkejä, reseptejä niin ruoanlaittoon, hyvinvointiin kuin sisustamiseenkin.

Uudet työehtosopimukset ovat taas neuvottelupöydässä ja neuvotteluista tullee vaikeat. Nykyiset työehtosopimukset päättyvät 28.2.2022. Liiton puheenjohtaja Jonna Voima sanoo:

Vaadimme matalimpiin palkkoihin reiluja korotuksia, sillä jokaisen täytyy tulla palkallaan toimeen. Työn tekemisen täytyy olla selvästi kannattavampaa kuin sosiaaliturvalla eläminen, Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima korostaa.  
Neuvotteluissa huomiota on kiinnitettävä erityisesti palkkatasa-arvon ja työhyvinvoinnin toteutumiseen. Palkkojen epätasa-arvo ilmenee ennen kaikkea vertailtaessa eri sektoreita ja ammattialoja, jolloin monien naisvaltaisten alojen palkat ovat jatkuvassa palkkakuopassa.”

Siis 28.2.2022 jälkeen työehtosopimukset eivät ole enää voimassa eli sen jälkeen mahdolliset tulevat työtaistelutoimet ovat laillisesti mahdollista. Muistathan päivittää Jässäriin ajan tasalla olevat omat tietosi ja tarkistaa että olet vakuutettuna Työttömyyskassa Aariassa.

Liittovaltuustossa marraskuussa käsiteltiin jäsenmaksuasioita, liiton viestintästrategiaa, tulevia työehtoneuvottelujen askelmerkkejä sekä koronaepidemian vaikutuksia jytyläisiin ammatteihin. Jäsenmaksuasiat puhututti ja äänestytti liittovaltuutettuja ja puheenvuoroja käytettiin jäsenmaksun alentamisesta puolesta ja vastaan. Jäsenmaksu jäi ennalleen, koska maksut sinä saat vähennyksenä verotuksessa ja voit vähentää suoraan verokortille arvioidun jäsenmaksumäärän. Tarkemmin kun tutkii eri liittojen etuja, niin heidän etunsa eivät ole samalla tasolla kuin Ammattiliitto Jytyllä. Esimerkkinä vakuutusalennukset IFistä ja Kalevan henkivakuutus, josta alennus on jopa yli 70 % liiton jäsenille, tutustu ja käytä hyväksesi. Jyty Vihdillä on tällä hetkellä etuna elokuvaliput Vihdin ja Karkkilan kinoon.

Käy tutustumassa Jyty Vihdin uusittuihin sivuihin. 

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Pääluottamusmies auttaa sinua mm. kuuntelemalla, neuvomalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemisissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa, työn vaativuuden lisäämisessä, työrauhan säilymisessä.

Kun siis joku työhön liittyvä asia mietityttää älä mieti yksin vaan laita minulle sähköpostia.
Voit kutsua minua myös työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten.


 Yhteistyöterveisin, Maija 

Pääluottamusmies Maija Huhta, 0500 818038, maija.huhta@vihti.fi

 Sillä sinun työsi on tärkeä

_________________________________________________________________

2021

Pääluottamusmiehen syysterveiset

Mennyt alkusyksy on ollut monessa mielessä haasteellinen ja meidän kaikkien työntekijöiden jaksaminen on ollut koetuksella. Onneksi nyt näyttäisi olevan valoa tunnelipäässä, koronarajoitukset olisivat poistumassa, rokotuskattavuus lisääntynyt – huolehdimme  terveysturvallisuudesta edelleen.

Kunnan talousarvio  vuodelle 2022 on viranhaltijoiden valmistelussa ja näinä päivinä kunnanhallituksen käsittelyssä. Raami on todella tiukka ja monille sektoreille esitetyt henkilöstön lisätarpeet ovat tiukassa. Seuraan käsittelyä.

Huolestuttavaa minusta on se, miten henkilöstö tulee vuosi vuoden jälkeen jaksamaan töissä henkilöstömäärän vähentyessä ja töiden jakaantumisesta, kuka tekee jäljelle jäävät työt. Työnkuormitus on suurta monessa yksikössä tällä hetkellä. Seuraa omaa hyvinvointiasi ja käytä etujasi.  Olethan myös päivittänyt oikeat tietosi Jässäriin.

Kunnassa on etätyösopimusta valmisteltu ja nyt sopimus saatu monen mutkan kautta maaliin. Uusi etätyösopimus ohjeineen tulee voimaan 1.11.2021. Teille, joille etätyö on mahdollista laatikaa sopimus huolellisesti yhteistyössä esihenkilönne kanssa. Varhaiskasvatuksessa työaikapankki aiheuttaa edelleen päänvaivaa,  muistathan tarkistaa palkkasi.

Ammattiliitto Jytyn Liittovaltuusto, johon kuulun, kokoontuu marraskuussa  ja siellä kuulen tuoreimmat ammattiliiton asiat.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tarvitset tietoa tai apua sinua askarruttavissa kysymyksissä. Luottamusmies auttaa  sinua mm. kuuntelemalla, palvelussuhdeasioissa, työsopimuksissa, kuulemisissa, irtisanomisissa, huomautuksissa, palkkauksessa, työn uudelleen organisoinnissa.


Voit kutsua minua myös työpaikkakäynnille ja tiistaisin tavoitat minut parhaiten

Näillä pääluottamusmiehen terveisillä tuon sinulle ajankohtaisia asioita tiedoksi


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

Pääluottamusmiehen kesäterveiset

Kesäisen lämpimät terveiset Teille kaikille ja hyvää juhannusta.


Edunvalvonnassa kuluva kevät on ollut työntäyteistä. Neuvotteluja on ollut niin järjestelyvaraeristä tehtävänkuviin, palkkauksiin kuin yhteistoiminnassa tulleisiin päivityksiin hallintosäännöstä, strategiasta ja varhaisen tuen ja puuttumisen mallista.

Kunnassa on tehty kuluvan kevään aikana muutamia paikallisia sopimuksia ja teko jatkuu syksyllä. Työaikapankki on pyörähtänyt käyntiin varhaiskasvatuksessa. Lomarahan vaihtamisesta vapaaksi -sopimus on yksi tehdyistä sopimuksista ja se puhututtaa paljon, koska työyksiköt ovat erilaisia ja halukkaita vapaan vaihtamiseen on enemmän kuin yksiköissä pystytään antamaan. Lomarahavapaata voi jytyn jäsen pitää, mutta kannattaa muistaa, että talkoovapaa/palkaton vapaa tulee edullisemmaksi työntekijälle itselle kuin lomarahavapaa.

Jytyläiset ovat saaneet uuden edun; CityShoppari, lue lisää Jytylehdestä tai jytyn nettisivuilta.

Nautitaan, levätään ja ladataan akkuja terveysturvallisesti.

Olen lomalla 1.7.-8.8. Jos sinulle tulee akuutti edunvalvonta asia, otathan tuona aikana yhteyttä Jytyliittoon.


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

2020


Hyvä jäsen, 

Olemme olleet uuden äärellä kuluneena vuotena. Koronaepidemia on laittanut arkemme koetukselle ja työmme tai työtapamme ovat muuttuneet.

Edunvalvonta asioita on kuluvana syksynä ollut paljon ja monia neuvotteluita on käyty työnantajan kanssa. Seuraavaksi on vuorossa järjestelyvaraeräneuvottelut tammikuusta alkaen. 

Toivottavasti kevät toisi helpotusta arkeemme.


Kiitos kuluneesta syksystä! 

Toivon terveyttä ja rauhaisaa joulun aikaa ihan jokaiselle!


Yhteistyöterveisin

Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty

_________________________________________________________________

Hei

Olen  Maija Huhta, erityisliikunnanohjaaja ja olen aloittanut tänään 1.9.2020 Vihdin kunnan jytyläisten pääluottamusmiehenä.

Tavoitat minut luottamusmiesajalla  tiistaisin klo 7-15 välillä ja keskiviikkoisin klo 13-15.30. 

Pääluottamusmiehen puhelin numero on edelleen 0500 818038, vaihdathan vain Jatan nimen Maijaksi. Sähköpostini on maija.huhta@vihti.fi.

Koitan tehdä parhaani jäsenistömme edunvalvonnan osalta. Sähköpostiini voit myös laittaa yhteydenottopyyntöjä.


Huomioihan että, Työsuojeluvaltuutetuksi alueella 3 (Vihdin kunta) on tänään 1.9.2020 aloittanut  varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Merja Rytkönen. Merja tulee  ilmoittamaan omasta ajankäytöstään ja yhteystiedoistaan.


Yhteistyöterveisin

Yst Maija Huhta

Pääluottamusmies Jyty 

0500 818038

maija.huhta@vihti.fi